Цілющі овочі: нормалізуємо обмін речовин

177

Вчені розповіли про користь гарбуза, буряка і грибів.
Дослідники з США повідомили, що вони радять їсти восени гарбуз, буряк і гриби. Виявилося, що ці продукти особливо корисні для організму.

Тести показали, що в осінній період ці продукти особливо корисні і їх варто вживати в їжу і не відмовляти собі в цьому. При цьому, так важливо їсти ті овочі, які дозрівають саме в цей сезон. Восени варто урізноманітнити свій раціон гарбузом, буряком, грибами, баклажанами і помідорами. Вся справа в тому, що сезонні овочі допоможуть наситити організм вітамінами і мікроелементами, які принесуть максимальну користь здоров’ю.

При цьому, овочі дуже корисні для здоров’я. Наприклад, гарбуз може бути джерелом бета-каротину, заліза, магнію, кальцію, вітамінами груп B, K, C, E, PP і A, всі ці корисні складові можна отримати, якщо готувати гарбуз на пару або варити його. Також в гарбузі багато кобальту, який дуже корисний для здоров’я.

За рахунок низької калорійності цей продукт підходить тим, хто хоче позбутися від зайвої ваги.

Також варто вживати в їжу і інші осінні овочі, наприклад, буряк. Цей продукт також корисний тим, хто худне, оскільки, дозволяє нормалізувати обмін речовин і відновити здоров’я.

Гриби ж містять поживні речовини, мікроелементи, допомагають підтримувати організм в тонусі і не страждати від осінньої депресії. Всі ці продукти корисні для здоров’я поки вони свіжі, але також можна їх заготовляти на зиму, щоб потім вживати в їжу.